-
Orkaitę įkaitinkite iki 260 laipsnių.
-
Į skardą dėkite paprikas ir leiskite joms apskrusti orkaitėje apie 25-30 minučių. po to jas išimkite, dėkite į dubenį ir uždenkite folija, kad jos dar pašustų - bus lengviau nulupti paprikos odeles. Taip pat išimkite ir sėklas.
-
Makaronus (kokius tik mėgstate) išvirkite pagal nuorodas ant pakuotės. Išvirusius nukoškite ir apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
-
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite smulkiai supjaustytus valgomuosius svogūnėlius ir česnakus. Sukrėskite į elektrinio smulkintuvo indą, ten pat dėkite ir keptas paprikas (jau be odelių ir sėklų), paprikos miltelius, krakmolą. Sutrinkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
-
Sutrintą padažą vėl supilkite į keptuvę ir kaitinkite kol jis šiek tiek sutirštės. Tada suberkite makaronus, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, maišykite, kol makaronai pasidengs padažu.
-
Patiekite su tarkuotu parmezanu ir bazilikų lapeliais.