-
Miltus, kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį ir 2 valgomuosius šaukštus vandens trinkite pirštais, kol jie virs trupiniais. Suformuokite iš jų tešlos rutulį ir dėkite 15 min. į šaldytuvą.
-
Tešlą iškočiokite į šiek tiek didesnį apskritimą nei jūsų skarda. Atsargiai dėkite į skardą, įspauskite, suformuokite kraštelius, kyšančią tešlą nupjaukite. Subadykite tešlos paviršių šakute ir dar 10 min. dėkite į šaldytuvą.
-
Skardą su tešlos krepšeliu išklokite folija (blizgiąja puse į apačią) ir įberkite pupelių, dėkite į iki 200 °С įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min. Ištraukite, išimkite pupeles ir dar pakepkite 5 min.
-
Kol tešlą kepa, pasiruoškite įdarą. Nedidelėje keptuvėje paskrudinkite šoninės gabalėlius. Išgriebkite juos ir paskirstykite ant tešlos. Pusę sūrio supjaustykite kubeliais ir taip pat paskirstykite ant šoninės.
-
Grietinę, grietinėlę ir kiaušinius išplakite, pagardinkite tarkuotu muskato riešutu, įmaišykite likusį tarkuotą sūrį.
-
Supilkite plakinį į tešlos krepšelį ir pašaukite į iki 180 °С įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 25 min. Iškepusiam pyragui leiskite 5 min. šiek tiek pravėsti, sutvirtėti ir tik tada pjaustykite.