Lęšių ir daržovių sriuba

Puikus pasirinkimas saulėtoms, bet vėsioms rudens savaitgalio popietėms.
Gaminimo trukmė – 60 minučių
8 porcijos

Jums reikės:

  • Puodelio smulkiai pjaustytų rausvųjų svogūnų
  • 2 puodelių gabalėliais pjaustytų morkų
  • 2 puodelių gabalėliais pjaustytų salierų
  • 8 skiltelių trintų česnakų
  • 400 gramų trintų pomidorų
  • 4 puodelių daržovių sultinio
  • 3 arb. š. Provanso žolelių
  • 1 puodelio nevirtų lęšių
  • 1 arb. š. druskos
  • 0,25 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1 valg. š. citrinų sulčių

Gaminimas:

  1. Į įkaitintą keptuvę (arba kepti tinkantį puodą) įpilkite alyvuogių aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir salierus.
  2. Kepkite juos 3–5 minutes, tuomet pridėkite česnakų ir pakepkite dar 1–2 minutes.
  3. Suberkite viską į puodą, supilkite trintus pomidorus, sultinį ir suberkite lęšius bei prieskonius.
  4. Retsykiais pamaišydami užvirkite sriubą. Jam užvirus sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą.
  5. Virkite 35 minutes arba kol lęšiai išvirs. Jei reikia – įpilkite šiek tiek vandens.
  6. Supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir pipirus. Išmaišykite sriubą. Patiekite giliose lėkštėse.