Puikus pasirinkimas saulėtoms, bet vėsioms rudens savaitgalio popietėms.
Gaminimo trukmė – 60 minučių
8 porcijos
Jums reikės:
- Puodelio smulkiai pjaustytų rausvųjų svogūnų
- 2 puodelių gabalėliais pjaustytų morkų
- 2 puodelių gabalėliais pjaustytų salierų
- 8 skiltelių trintų česnakų
- 400 gramų trintų pomidorų
- 4 puodelių daržovių sultinio
- 3 arb. š. Provanso žolelių
- 1 puodelio nevirtų lęšių
- 1 arb. š. druskos
- 0,25 arb. š. juodųjų pipirų
- 1 valg. š. citrinų sulčių
Gaminimas:
- Į įkaitintą keptuvę (arba kepti tinkantį puodą) įpilkite alyvuogių aliejų ir suberkite svogūnus, morkas ir salierus.
- Kepkite juos 3–5 minutes, tuomet pridėkite česnakų ir pakepkite dar 1–2 minutes.
- Suberkite viską į puodą, supilkite trintus pomidorus, sultinį ir suberkite lęšius bei prieskonius.
- Retsykiais pamaišydami užvirkite sriubą. Jam užvirus sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą.
- Virkite 35 minutes arba kol lęšiai išvirs. Jei reikia – įpilkite šiek tiek vandens.
- Supilkite citrinų sultis, suberkite druską ir pipirus. Išmaišykite sriubą. Patiekite giliose lėkštėse.