Latviški šaltibaščiai


Author Santa
Time 31
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - 0,5 l marinuotų

Kefyras - 0,5 l

Saliamis - 300 g

Agurkai - pusė ilgavaisio

Kiaušiniai - 2 virti

Raudonieji ridikėliai - 100 g

Svogūnų laiškai

Krapai

Grietinė - 2 šaukštai

Krienai - 1 šaukštelis

Garstyčios - 0,5 šaukštelio

Druska

Cukrus

Juodieji pipirai - malti

Gaminimo eiga

Agurkus sutarkuokite lazdelėmis, ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir krapus susmulkinkite, o dešrą supjaustykite kvadratėliais. Burokėlius su visu marinatu sumaišykite su krienais, garstyčiomis, kefyru ir grietine. Sudėkite supjaustytas daržoves, mėsą ir žoleles. Jeigu sriuba per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir maltų pipirų. Patiekite su virtu kiaušiniu, rieke duonos.