Latviški šaltekai


Author Kęstutis
Time 13
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - marinuoti, 0,5l

Kefyras - 0,5l

Dešra - 300g

Agurkai - pusė ilgavaisio

Kiaušiniai - 2 vnt., virti

Raudonieji ridikėliai - 100g

Svogūnų laiškai

Krapai

Grietinė - 2 šaukštai

Krienai - 1 šaukštelis

Garstyčios - 0,5 šaukštelio

Druska

Pipirai

Cukrus

Gaminimo eiga

Agurkus sutarkuokite lazdelėmis, ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus ir krapus susmulkinkite, o dešrą supjaustykite kvadratėliais. Burokėlius su visu marinatu sumaišykite su krienais, garstyčiomis, kefyru ir grietine. Sudėkite supjaustytas daržoves, mėsą ir žoleles. Jeigu sriuba per tiršta, latviai įpila šiek tiek vandens. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir maltų pipirų. Patiekite su virtu kiaušiniu, rieke duonos ir, jei reikia, dar grietinės