La šaltibarščių sriuba


Author Sonata
Time 30
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Rūgpienis - 1 l

Pienas - 1 l

Burokėliai - 500g., virti

Agurkai - 0,5 vnt. šviežias ilgavaisis

Kiaušiniai - 3 vnt. virtų (jei mažesni, tada 5 vnt.)

Svogūnų laiškai

Krapai

Druska - pagal skonį

Obuolių actas - pagal skonį

Gaminimo eiga

Pilame rūgpienį, pieną, sutarkuojame burokėlius, agurką supjaustom, virtus kiaušinius taip pat supjaustom, svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname ir dedame į indą su rūgpienio ir pieno mišiniu, viską gerai išmaišome, pagal skonį įdedame druskos, acto, jei norisi skysčiau – įpilti dar pieno, rūgštumą reguliuoju su actu. Ir pastatome į šaldytuvą, kad atvėstų, juk skaniausi šalti 😊 patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše😊