Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Pilame rūgpienį, pieną, sutarkuojame burokėlius, agurką supjaustom, virtus kiaušinius taip pat supjaustom, svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname ir dedame į indą su rūgpienio ir pieno mišiniu, viską gerai išmaišome, pagal skonį įdedame druskos, acto, jei norisi skysčiau – įpilti dar pieno, rūgštumą reguliuoju su actu. Ir pastatome į šaldytuvą, kad atvėstų, juk skaniausi šalti 😊 patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše😊