Krevetės aštriame padaže

Krevetės aštriame padaže

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Į kepimo indą dėkite pusiau perpjautus pomidorus, aitriąją papriką, česnako skilteles, apšlakstykite šaukštu aliejaus. Pagardinkite puse nurodyto kiekio druskos ir pipirų.
  2. Kepkite apie 25 minutes arba kol pomidorai bus minkštučiai, o česnako skiltelės gražiai apskrudusios.
  3. Iškepusius pomidorus sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, ten pat dėkite krienus, išspauskite žaliosios citrinos sultis. Trinkite iki vientisos glotnios tekstūros. Tada įvarvinkite medaus ir sudėkite kalendrų lapelius – dar šiek tiek patrinkite.
  4. Skardoje paskleiskite iš kiautų išlukštentas krevetes, apšlakstykite jas likusiu aliejumi, pagardinkite likusia druska bei pipirais. Pašaukite į orkaitę, kurioje ką tik kepė pomidorai ir kepkite apie 8 minutes.
  5. Dailias plačias taures iki pusės pripildykite pomidorų padažo ir į jį sumerkite po 5-6 krevetes. Papuoškite kalendros lapeliais ir patiekite.