Krevečių takos


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Majonezas - 100 g

Sriracha - 20 g

Pomidorų padažas - 20 g

Medus - 10 g

Česnakas - 2 skiltelės

Krevečių marinatui:
Krevečių uodegos - 250 g

Saldžios paprikos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Rūkyta paprika - ½ arbatinio šaukštelio

Druska - žiupsnis

Kiaušinio baltymas - 1 vnt.

Paniruotei:
Miltai - 2 šaukštai

Kukurūzų krakmolas - 2 šaukštai

Kepimo milteliai - ½ arbatinio šaukštelio

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Salotoms:
Svogūnų laiškai - 10 g

„Iceberg“ salota - ½ vnt.

Avokadas - 1 vnt.

Laimo citrina - 1 vnt.

Tortilija - 1 pakelis (mažų)

Aliejus - kepimui

Gaminimo eiga

Sumaišyti padažo ingredientus.
Sumaišyti visus krevečių marinato ingredientus, dėti krevetes. Viską gerai išmaišius marinuoti 30 min.
Sumaišyti paniruotės ingredientus. Gautame mišinyje apvolioti krevetes ir virti įkaitintame aliejuje 3 min. Iškepusias krevetes sumaišyti su padažu.
Salotoms „Iceberg“ salotą, avokadą supjaustyti, užtarkuoti laimo žievelę, pašlakstyti laimo sultimis ir viską išmaišyti.
Tortilijų paplotėlius pakaitinti sausoje keptuvėje.
Ant tortilijos dėti salotas, o ant viršaus – krevetes.