Paruošimas: 3,5 valandos / 4 porcijos
Jums reikės:
3 kg kiaulienos šonkaulių be odos
Sausam marinatui:
1 a. š. druskos
1 a. š. rudojo cukraus
1 a. š. saldžiosios paprikos
½ a. š.„Cayenne“ pipirų
½ a. š. cinamono
½ a. š. džiovinto imbiero
½ a. š. maltos kalendros
Barbekiu padažui:
100 ml kečupo
300 g nuluptų„Pelati“ pomidorų
50 ml „Vusterio“ padažo
1 a. š. maltų kmynų
3 v. š. rudojo cukraus
1 a. š. džiovinto imbiero
1 a. š. malto cinamono
1 a. š. maltos kalendros
1 v. š. maistinio acto
Gaminimas:
Kiaulienos šonkauliukus įtrinkite marinato prieskonių mišiniu ir palikite šaldytuve visai nakčiai. Kad pagamintumėte padažą, sumaišykite visus jo ingredientus ir 45 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies. Tuo metu šonkaulius dėkite kepti į grilį, lėtai kepkite vartydami apie 1,5 val.120 laipsnių temperatūroje. Po to pradėkite glajuoti iš abiejų pusių ir vėl kepkite apie 1,5 val. vis patepdami glajumi. Iškepusius šonkauliukus vėl gausiai patepame glajumi ir dedame į folijos indą arba susukame į foliją pailsėti.