Kiauliena krienų padaže su šviežių marinuotų agurkėlių salotomis


Author Dainius
Recipe

Ingridientai

Kiaulienos išpjova

Bulvės

Krapai

Agurkai

Alyvuogių aliejus

Obuolių actas

Česnakas

Laiškiniai svogūnai

Medus

Petražolės

Čiobreliai

Grietinėlė

Grietinė

Krienai

Druska

Pipirai

Gaminimo eiga

Bulves su lupena virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Perpjauti jas pusiau ir pabarstyti smulkintais krapais.
Agurkus salotoms supjaustyti, sudėti į dubenėlį ir užpilti alyvuogių aliejaus, paskaninti druska, pipirais, įpilti obuolių acto, dėti smulkinto česnako, laiškinius svogūnus, petražoles. Dėl saldumo įdėti šaukštelį medaus ar saldžiarūgščio padažo (sweet chilli).
Kiaulienos išpjovą supjaustyti medalionais. Dėti ją į keptuvę, įpilti alyvuogių aliejaus, įdėti čiobrelių. Kepti kiaulieną iš abiejų pusių, pabarstyti druska ir pipirais. Ant apkepintos kiaulienos dėti kapotą česnaką, pilti grietinėlę ir grietinę (santykiu 1:1) ir dėti pora šaukštų krienų. Keptuvę uždengti ir keletą minučių pavirti. Viską pagardinti žolelėmis, druska ir pipirais.