-
Išskrostas žuvis nuplaukite ir nusausinkite. Kiekvieną žuvies šoną keliose vietose įpjaukite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.
-
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite tarkuotą imbierą, sutraiškytas 2 česnako skilteles, smulkiai sukapotas petražoles (pasilikite šiek tiek papuošimui) ir aliejų. Šiuo mišiniu ištepkite žuvis ir leiskite joms šaldytuve pasimarinuoti apie 30 minučių.
-
Kepimo groteles ištepkite aliejumi, kad kepdama žuvis neprikibtų. Nuvarvinkite nuo žuvų marinatą, dėkite ant grotelių ir kepkite kiekvieną pusę apie 7 minutes. Pabaigoje skumbres galite palaistyti likusiu marinatu.
-
Šalia žuvies ant grotelių pakepkite pomidoriukus, pusiau perpjautas česnako galvas ir citrinas. Apkeptas daržoves patiekite kartu su žuvimi.