Kavenski šaltekai


Author Eglė
Time 8
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - Kėdainių marinuoti burokėliai obuolių sultyse, 1 slojnikėlis

Marinuoti agurkėliai - Kėdainių, miniukai, 1 slojnikėlis

Kiaušiniai - 3 vnt., virti

Kefyras - DVARO, 3,5proc., 1 didelis pokas

Krapai - 1 puokštelė

Svogūnų laiškai - 1 puokštelė

Obuolių actas - šaukštas

Gaminimo eiga

Supilam į bliūdą burokus su visu skysčiu. Smulkiai kubikais supjaustom agurkėlius ir beriam į bliūdą. Sukapojam laiškus ir krapus ir beriam į bliūdą. Viską užpilam kefyru ir įpilam šaukštą acto macnumui. Gerai išmaišome! Dar neragaujam! 30 min. dedam į šaldytuvą, kad geriau atvėstų ir labiau gaivintų. Tada supjaustom kiaušinius į 4 dalis, dedam į centrą ant viršaus ir papuošiam krapų puokštele. Nepamirštam bulvikių pasičirškint!Supilam į bliūdą burokus su visu skysčiu. Smulkiai kubikais supjaustom agurkėlius ir beriam į bliūdą. Sukapojam laiškus ir krapus ir beriam į bliūdą. Viską užpilam kefyru ir įpilam šaukštą acto macnumui. Gerai išmaišome! Dar neragaujam! 30 min. dedam į šaldytuvą, kad geriau atvėstų ir labiau gaivintų. Tada supjaustom kiaušinius į 4 dalis, dedam į centrą ant viršaus ir papuošiam krapų puokštele. Nepamirštam bulvikių pasičirškint!