Karališkasis obuolių pyragas

  1. Paruoškite tešlą iš miltų, margarino, cukraus ir kiaušinių trynių. Maišydami suberkite kepimo miltelius. Paruoštą tešlą padalykite į dvi lygias dalis.
  2. Iškočiokite pirmą dalį tešlos ir dėkite ją į kepimo skardą. Tešlą subadykite šakute ir apibarstykite cinamonu. 
  3. Tuomet išdėliokite supjaustytus ir nuluptus obuolius, apibarstykite vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Ant obuolių uždėkite antrąją dalį tešlos.
  4. Šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie valandą. 
  5. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra arba cinamonu ir patiekite su vaniliniais ledais.

Pastaba, jeigu gamybos metu į antrąją tešlos dalį įdėsite varškės (tinka tiek pusriebė, tiek riebi ar grūdėta) ir šiek tiek grietinės, gausis tikras karališkas obuolių pyragas su varške.