Jūros gėrybių troškinys


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Baltos žuvies filė - 200 g

Krevetės - 200 g (išvalytos)

Midijos - 200 g

Sultiniui:
Vanduo - 2 l

Šaldyta žuvis - 500 g (pavyzdžiui jūros lydekos)

Svogūnas - 150 g

Poras - 100 g

Pankolis - 150 g

Česnakas - 15 g

Pomidorai - 300 g

Čiobreliai - 5 g

Saldžios paprikos milteliai - 5 g

Kuminas - 1 g

Juodieji pipirai - 2 g

Čili dribsniai - 2 g (galima keisti į miltelius)

Druska - 15 g

Alyvuogių aliejus - 50 g

Apelsino sultys - ½ vnt.

Apelsino žievelė - ½ vnt.

Gaminimo eiga

Puode įkaitinti aliejų, dėti smulkintus svogūnus, porus bei pankolį, kepti 3-5 min. Tada sudėti smulkintą česnaką, prieskonius bei čiobrelį, pakaitinti dar 1 min. Dėti susmulkintą žuvį, maišant pakepti ant vidutinės ugnies dar 3-5 min., kol žuvis pradės byrėti. Tada pilti vandenį, apelsino sultis, dėti žievelę, druską ir virti ant vidutinės ugnies apie 30 min.
Viską dėti į smulkintuvą ir gerai susmulkinti. Nukošti, tirščius išmesti, o sultinį vėl užvirti.
Į užvirusį sultinį dėti jūros gėrybes ir kaitinti kol užvirs. Uždengti dangčiu ir leisti pavirti apie 2 min. Išjungti ugnį ir leisti dar 5 min. pastovėti.
Patiekti su traškia duona.