Japoniški sušiai

Japoniški sušiai

  1. Ryžius kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, suberkite į puodą ir užpilkite vandens. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol vanduo išgaruos, o ryžiai suminkštės. Į dar karštus ryžius įmaišykite cukraus ir ryžių acto užpilą ir palikite atvėsti uždengtame puode.
  2. Kai atvės, paskleiskite ryžius tolygiu sluoksniu ant jūrų dumblių lapų, palikdami po maždaug 1 cm pločio ryžiais nepadengtą juostą lapo viršuje ir apačioje.
  3. Ant ryžių klokite kitus įdaro ingredientus: rekomenduojame lašišą, krabų lazdeles, tepamąjį varškės sūrį, šviežio agurko ar avokado gabalėlius.
  4. Dumblių lapo viršuje likusį kraštelį patepkite vandeniu, kad šis priliptų ir ritinėlis neišsivyniotų. Tada naudodami bambukinį kilimėlį ir švelniai spausdami, suvyniokite ritinėlį.
  5. Aštriu peiliu supjaustykite jį – kad vienas gabaliukas būtų kąsnio dydžio.