Japoniški sušiai

- Ryžius kruopščiai nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, suberkite į puodą ir užpilkite vandens. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių, kol vanduo išgaruos, o ryžiai suminkštės. Į dar karštus ryžius įmaišykite cukraus ir ryžių acto užpilą ir palikite atvėsti uždengtame puode.
- Kai atvės, paskleiskite ryžius tolygiu sluoksniu ant jūrų dumblių lapų, palikdami po maždaug 1 cm pločio ryžiais nepadengtą juostą lapo viršuje ir apačioje.
- Ant ryžių klokite kitus įdaro ingredientus: rekomenduojame lašišą, krabų lazdeles, tepamąjį varškės sūrį, šviežio agurko ar avokado gabalėlius.
- Dumblių lapo viršuje likusį kraštelį patepkite vandeniu, kad šis priliptų ir ritinėlis neišsivyniotų. Tada naudodami bambukinį kilimėlį ir švelniai spausdami, suvyniokite ritinėlį.
- Aštriu peiliu supjaustykite jį – kad vienas gabaliukas būtų kąsnio dydžio.