Išskirtiniai šaltibarščiai


Author Deimantė
Time 11
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - su obuolių actu

Kefyras - Vilkyškių

Agurkai - Ilgavaisis

Krapai

Kiaušiniai

Marinuoti agurkėliai

Svogūnų laiškai

Garstyčios

Druska

Citrina

Gaminimo eiga

Sutarkuojame ingredientus (kiaušinį, agurkus ilgavaisius ir porą marinuotų agurkėlių), supjaustome krapus ir svogūnų laiškus, įdedame viską į puodą ir išmaišome su Vilkyškių kefyru. Įpilame truputėlį skysčio iš agurkėlių marinuotų ir 1/4 citrinos įspaudžiame. 1/4 supilam į blenderį kad būtų labiau kreminiai šaltibarščiai. Ant galo įdedame šaukštelį garstyčių ir išmaišome. Dėl geriausio skonio palikite šaldytuve šaltibarščius bent 15-20 minučių…ir skanaus! (Aišku ir bulves valgome prie šaltibarščių)