Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Sutarkuojame ingredientus (kiaušinį, agurkus ilgavaisius ir porą marinuotų agurkėlių), supjaustome krapus ir svogūnų laiškus, įdedame viską į puodą ir išmaišome su Vilkyškių kefyru. Įpilame truputėlį skysčio iš agurkėlių marinuotų ir 1/4 citrinos įspaudžiame. 1/4 supilam į blenderį kad būtų labiau kreminiai šaltibarščiai. Ant galo įdedame šaukštelį garstyčių ir išmaišome. Dėl geriausio skonio palikite šaldytuve šaltibarščius bent 15-20 minučių…ir skanaus! (Aišku ir bulves valgome prie šaltibarščių)