Ispaniškas bulvių omletas


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Omletui:
Bulvės - 700 g

Svogūnas - 150 g

Aliejus - 400 ml

Kiaušiniai - 8 vnt.

Druska - 1 arbatinis šaukštelis

Salotoms:
Romaninės salotos - maža

Vyšniniai pomidorai - 200 g

Agurkai - 1 vnt. vidutinio dydžio

Garstyčios - 1 šaukštas

Citrinos sultys - 30 g

Vanduo - 50 g

Aliejus - 3 šaukštai

Cukrus - 1 ½ arbatinio šaukštelio

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Gaminimo eiga

Bulves supjaustome ir dedame jas į keptuvę, užpilame aliejumi. Verdame ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol bulvės visiškai suminkštės. Tada dedame susmulkintus svogūnus. Viską išmaišome ir dar verdame 3-4 min. Bulves išimame iš keptuvės, dedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.

Dubenyje kiaušinius išplakame su druska. Bulves dedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.

Gautą kiaušinių-bulvių mišinį dedame į keptuvę. Kepame ant mažos ugnies 4-5 min. Su mentele atlaisviname kraštus nuo keptuvės sienelės.

Uždedame didesnę lėkštę negu keptuvė, atsargiai apverčiame. Grąžiname atgal į keptuvę nekepta puse žemyn. Kepame dar 3-5 min.

Salotoms skirtas daržoves supjaustome. Padažui į indelį dedame garstyčias, citrinos sultis, vandenį, aliejų, cukrų bei druską ir viską gerai išmaišome ir pilame ant supjaustytų daržovių.

Iškepusį omletą išverčiame į lėkštę. Patiekiame su salotomis.