Humusas


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Humusui:
Konservuoti avinžirniai - 800 ml (saują avinžirnių pasilikti patiekimui ir pusę skysčio)

Tahini sezamų sėklų pasta - 250 mililitrų

Alyvuogių aliejus - 3 šaukštai

Ledo kubeliai - sauja

Vanduo - atskiesti

Kuminas - žiupsnis

Kalendra - žiupsnis

Jūros druska - keli dosnūs žiupsniai

Citrinos sultys - 1 vnt. vidutinės

Patiekimui:
Granato sėklos

Kalendra

Konservuoti avinžirniai - sauja

Alyvuogių aliejus

Paprikos milteliai

Agurkai

Cukinija

Raudonieji ridikėliai

Salierai

Morka

Marinuoti agurkėliai

Skrudinta duona

Gaminimo eiga

Visus humuso ingredientus, išskyrus ledo kubelius, druską ir vandenį, susmulkinti galingame blenderyje iki vientisos tirštos masės. Sudėjus ledukus vėl smulkinti iki vientisos masės. Tada po truputį pilti vandenį, kol masė taps norimos konsistencijos. Pagal skonį pagardinti druska.

Lėkštėje iš humuso suformuoti įdubusį apskritimą, į jį įpilti aliejaus ir išdėlioti saują avinžirnių, granatų sėklas, šviežią kalendrą, pabarstyti paprikos milteliais.

Patiekti su daržovėmis ir skrudinta duonele.