Paruošimas: 30 minučių
Jums reikės:
• 2 jautienos pjausnių (kiekvieno apie 400 g)
• 2 a. š. alyvuogių aliejaus
• 2 žiupsnelių druskos
• šviežiai maltų pipirų
• rozmarino šakelės
• 2-3 v. š. alyvuogių aliejaus
Chimichurri padažui:
• 100 ml alyvuogių aliejaus
• 1 citrinos sulčių
• ½ a. š. malto raudonėlio
• ¼ a. š. maltų kmynų
• 1 mažo raudonojos aštraus čili pipiro
• 4 v. š kapotų petražolių
• 2 v. š kapotų žirnių
• 1 žaliosios citrinos sulčių
• 2 žiupsnelių druskos
• šviežiai maltų pipirų
Mėsą apie 30 minučių palaikykite kambario temperatūroje. Lengvai ištepkite abi kepsnių puses alyvuogių aliejumi, apiberkite druska ir pipirais. Mėsą dėkite ant gerai įkaitinto griliaus ir kiekvieną kepsnių pusę kepkite apie 4 minutes. Kol mėsa kepa, pabarstykite ją rozmarinu ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kai kepsniai iškeps, įdėkite juos į įkaitintą lėkštę, uždenkite aliuminio folija ir leiskite atvėsti 5-10 minučių. Kol kepsniai vėsta, paruoškite padažą. Į dubenėlį įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite visus padažui skirtus ingredientus ir gerai išmaišykite. Su šiuo padažu ir patiekite kepsnius.