Gausesnis savaitgalis su „Iki“ – visiems: 3 pigūs, sotūs ir labai skanūs receptai su bulvėmis

Recipe

Vienas iš patikimiausių būdų sutaupyti maisto produktams – savo meniu pritaikyti prie naudingų akcijų. Apriboti raciono nereikės, jeigu apsipirksite „Iki“ parduotuvėse. Mat jose rinktis galima iš tūkstančių geros kainos pasiūlymų, kurių nuo ketvirtadienio iki sekmadienio – tik dar daugiau. Pavyzdžiui, šį savaitgalį pasinaudoję „Iki“ akcija bulvėms (vos 29 ct/kg su „Iki“ kortele ar programėle), pavyks visai paprastai paruošti burnoje tirpstančių patiekalų. Visas „Iki“ akcijas, kurios bus naudingos ir kasdien, ir padės lengviau pasiruošti šventėms, rasite čia: www.iki.lt/leidiniai

„Iki“ – patvirtinta kokybė ir gausios nuolaidos

Nežinia, ar per šventes bus sniego, tačiau nuolaidų prognozėmis dvejoti neverta – akcijų jau apstu „Iki“ parduotuvėse. Šios Kalėdos pavyks gausesnės, nes visą žiemą su „Iki“ pasiūlymais yra 100 proc. tikimybė sutaupyti. 

Tirpstant laikui iki Kalėdų, nuolaidos „Iki“ vis gausiau lepina. Lojalūs pirkėjai žino, kad savaitgaliais „Iki“ taikomos nuolaidos atrinktoms ištisoms prekių kategorijoms, tad galima sutaupyti renkantis savo mėgstamus prekių ženklus. Šįkart ketvirtadienį-sekmadienį, gruodžio 5-8 dienomis, solidžios nuolaidos su „Iki“ kortele skelbiamos įvairiems pieno produktams be laktozės, vytintiems mėsos gaminiams, maltai kavai. Taip pat toms prekėms, kurios per šventės ypač reikalingos: 25 proc. nuolaida taikoma įvairių rūšių sveriamiems saldainiams (3 širdelių „Iki“ parduotuvėse) ir riešutams, džiovintiems vaisiams bei sėkloms.

„Kas savaitę su „Iki“ kortele galima naudotis tūkstančiais akcijų, nuolaidų ir gerų pasiūlymų, kurie pasitinka prekių lentynose visoje parduotuvėje, kad ir ko prireiktų. Ar šventinių užkandžių draugų vakarėliams, ar kasdienių produktų pietums, o gal ingredientų Kūčių stalo repeticijai ar šventinių kalėdinių dekoracijų. Be abejonės, nuolaidų visada būna šviežios mėsos, vaisių ir daržovių bei šviežios žuvies ir jūrų gėrybių skyriuose. Čia užtikrinamos ne tik patrauklios kainos, bet ir kokybė: pirkėjai šiuos skyrius pripažinę esančiais aukščiausios kokybės, jie apdovanoti prestižiniais QUDAL medaliais“, – sako G. Kitovė.

„Iki“ tinklas, siekdamas išlaikyti lyderystę šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyriuje, gruodį stipriai išplėtė asortimentą jame. Kai Advento metu dažnas siekia paįvairinti mitybą valgydamas mažiau mėsos ar ruošdamas šventiškas vaišes susibūrimams su draugams, su „Iki“ bus galima ir nustebinti, ir sutaupyti.

„Visą savaitę pirkėjai naudojasi proga sutaupyti perkant upėtakį, paltusines plekšnes, skraidkalmarius, kepimui jau paruoštus žuvų gaminius ir jūrų gėrybes. Šią savaitę ledo lentynas papildė ir tokie delikatesai kaip vėžiai, didžiosios tigrinės krevetės, niliniai baramundžiai ar padaže pasterizuotos midijos. Tai gera proga įsigyti jau išbandytų ir pamėgtų produktų ar atrasti kažką naujo arčiau namų – taupant tiek laiką, tiek pinigus“, – sako G. Kitovė. 

1 variantas pietums – žuvies gerbėjams: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

Šalia tokios gausybės pasiūlymų, šį savaitgalį, gruodžio 5-8 dienomis, su „Iki“ kortele ar programėle net 41 proc. nuolaida galioja pirkėjų ypač mėgstamai lašišai. Lašišų pjausniai ir gabalai 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse tekainuoja 9,99 Eur/kg. Pasinaudokite nuolaida ir ypač skanią vakarienę paruoškite vos iš kelių produktų.

Reikės: 400 g lašišos, 1 kg CLEVER bulvių, 1 svogūno, 2 porų, 900 ml žuvies ar daržovių sultinio, 2 lauro lapų, 2 šviežių pomidorų, 200 g mažųjų špinatų, 120 ml grietinėlės, sviesto, šviežių krapų.

Gaminame:

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir pakepkite susmulkintus svogūnus, porus, kol suminkštės. Sudėkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas bulves ir maišydami kepkite 6-8 minutes.
  2. Supilkite žuvies sultinį, lauro lapus ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir sudėkite smulkintus pomidorus. Švelniai troškinkite iš dalies uždengę 10 minučių, kol bulvės išvirs ir suminkštės.
  3. Sudėkite lašišą (be odos ir kaulų, supjaustytą stambokais gabalėiais), špinatus ir dar 5 min. virkite, kol lašiša bus išvirusi. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, tada atsargiai įmaišykite grietinėlę ir krapus. Sriubą išpilstykite į dubenėlius ir papuoškite krapų šakelėmis.

2 variantas – negalintiems be mėsos: bulvių ir maltos mėsos apkepas

Jeigu visgi savaitgalio neįsivaizduojate be mėsos, verta suskubti išnaudoti galimybę sutaupyti – lojalūs „Iki“ klientai ketvirtadienį-sekmadienį visą pirkėjų mėgstamą „IKI“ šviežią fasuotą mėsą pirks su 20 proc. nuolaida. Net nedvejokite – pats metas išbandyti itin paprastą receptą apkepui, kurį kartosite vėl ir vėl.

Reikės: 500 g CLEVER bulvių, 1 kg maltos šviežios IKI kiaulienos, 2 cukinijų, 2 skardinių (800 g) konservuotų pomidorų, 100 ml aliejaus, 300 g mocarelos, druskos, pipirų, maltos aitriosios paprikos, „garam masala“ prieskonių.

Gaminame:

  1. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną ir pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Tuomet į keptuvę sudėkite mėsą, pagardinkite druska, pipirais, „garam masala“ ir aitriąja paprika, kepkite 5-6 min. Supilkite konservuotus pomidorus ir uždengę troškinkite 20 minučių.
  2. Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Labai karštoje keptuvėje apkepkite cukiniją, kol lengvai paruduos.
  3. Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Juos sudėkite į orkaitės indą ir užpilkite maltos mėsos padažu. Ant viršaus uždėkite sluoksnį cukinijų ir padažo, tada vėl cukinijų. Viršų apibarstykite mocarela. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

3 variantas, norintiems greitai ir vegetariškai: bulvių ir ryžių kotletukai 

Kalėdų belaukiantys su mažiau mėsiškų patiekalų – „Iki“ parduotuvėse irgi sutaupys. Gruodžio 5-8 dienomis įvairių rūšių ryžių ir kruopų galima įsigyti ketvirtadaliu pigiau – jiems su „Iki“ kortele ar programėle taikoma 25 proc. nuolaida. Tad išleidus visai mažai, laiko daug nesugaišite ir virtuvėje – „Iki“ kulinarai siūlo pasiruošti kiek kitokių kotletukų iš bulvių ir ryžių.

Reikės: 250 g CLEVER bulvių, 250 g ryžių, 1 morkos, 1 CLEVER svogūno, 1 kiaušinio, 50 g miltų, druskos, pipirų.

  1. Nuplaukite ryžius šaltame vandenyje, supilkite į puodą, užpilkite šviežiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės. Tuo tarpu nulupkite bulves ir taip pat išvirkite. Išvirusius ryžius ir bulves nusausinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
  2. Morką nulupkite, sutarkuokite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu. Bulves sutrinkite, į jas sudėkite ryžius ir tarkuotą morką. Viską sumaišykite, į masę įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir miltus. Vėl išmaišykite ir suformuokite mažus kotletukus. Kepkite iš abiejų pusių keptuvėje, kol taps auksinės spalvos. Patiekite su mėgstamais priedais, skanaukite!

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt  ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.