Gaivūs su riešutais


Author Elzė Jolanta
Time 15
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - virti

Avižų pienas - be pridėtinio cukraus

Krapai

Svogūnų laiškai

Agurkai

Tofu - keptas rūkytas kubeliais

Kedrų riešutai - skrudinti

Juodoji druska Kala Namak

Juodieji pipirai

Citrinos sultys

Alyvuogių aliejus - lašelis

Gaminimo eiga

Supjaustome burokėlius, agurkus kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus, sudedame į gilų dubenį. Apkepiname kubeliais pjaustytą rūkytą tofu ir kedro riešutus, atvėsiname ir suberiame į gilų dubenį. Šliukštelim avižų pieno, kad apsemtų, įberiam juodos Kala namak druskos, žiupsnelį pipirų. Išspaudžiame citrinos sulčių, šiek tiek, kad sutrauktų. Ir lašelį alyvuogių aliejaus. Skonis tobulas, dėl tofu ir bulvių nereikia.