Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.
Supjaustome burokėlius, agurkus kubeliais, krapus ir svogūnų laiškus, sudedame į gilų dubenį. Apkepiname kubeliais pjaustytą rūkytą tofu ir kedro riešutus, atvėsiname ir suberiame į gilų dubenį. Šliukštelim avižų pieno, kad apsemtų, įberiam juodos Kala namak druskos, žiupsnelį pipirų. Išspaudžiame citrinos sulčių, šiek tiek, kad sutrauktų. Ir lašelį alyvuogių aliejaus. Skonis tobulas, dėl tofu ir bulvių nereikia.