Egzotiški šaltibarščiai su avokadu ir laimo sultimis


Author Ugnė
Time 6
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kefyras

Avokadas - 1 mažas

Burokėliai - 2 vidutinio dydžio virti

Agurkai - 1 mažas

Kiaušiniai - 1 kietai virtas

Krapai - saujelė

Žaliųjų citrinų sultys - 1 valg. š.

Druska - Žiupsnelis

Pipirai - Žiupsnelis

Mineralinis vanduo Vytautas - nebūtina – jei norisi skystesnių

Pienas be laktozės - papuošimui

Gaminimo eiga

Gaminimas:
1. Burokėlius sutarkuoti, agurką supjaustyti smulkiais šiaudeliais.
2. Avokadą sutrinti su laimo sultimis iki vientisos masės.
3. Sumaišyti visas daržoves, suberti smulkintus krapus, pagardinti druska, pipirais.
4. Supilti kefyrą, gerai išmaišyti. Jei reikia – įpilti šlakelį mineralinio.
5. Patiekti su kiaušinio puselėmis ir pabarstyti sezamo sėklomis.