MAISTO SPALVOS GALI SUŽADINTI APETITĄ, O ŠIS PATIEKALAS TAI TIK ĮRODO.
Paruošimo laikas: 45 min. / 2 porcijos
Ingredientai:
• 600 g žiedinių kopūstų
• ½ a. š. druskos
• 2 kiaušinių
• 150 g tarkuoto „Gouda“
sūrio
• 1 v. š. alyvuogių aliejaus
Pomidorų padažui:
• 150 ml pomidorų tyrės
• ¼ a. š. česnakų miltelių
• ¼ a. š. džiovintų raudonėlių
• 2–3 čiobrelių šakelių
Įdarui:
• 50 g raudonųjų svogūnų griežinėlių
• 50 g geltonųjų paprikų kubelių
• 50 g raudonųjų paprikų žiedų
• 50 g plonų moliūgų griežinėlių
• 10 g pjaustytų savojinių kopūstų lapų
• 200 g mocarelos
Receptas:
- Perlaužkite žiedinį kopūstą.
- Pašalinkite vidurinę kietąją dalį ir susmulkinkite žiedynus elektriniu trintuvu.
- Susmulkintus žiedinius kopūstus sudėkite į dubenį, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius, sudėkite „Gouda“ sūrį ir supilkite alyvuogių aliejų. Viską išmaišykite.
- Tešlą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, suformuokite ploną sluoksnį – tai ir bus picos pagrindas.
- Skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 minučių 200 °C temperatūroje, kol tešla gražiai apskrus.
- Sumaišykite visus padažo ingredientus ir užtepkite ant iškepto pagrindo. Ant viršaus berkite daržoves ir plėšytą mocarelą.
- Dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių 200°C kaitroje.
- Iškepusią picą iš karto supjaustykite ir patiekite.