Daržovių karis su žuvies kukulaičiais


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Kukulaičiams:
Šamo filė - 350 gramų

Kiaušinio baltymas - 1 vnt.

Ledinis vanduo - 120 mililitrų

Kukurūzų krakmolas - 2 šaukštai

Česnako milteliai - ¼ arbatinio šaukštelio

Kario milteliai - ¼ arbatinio šaukštelio

Juodieji pipirai - ¼ arbatinio šaukštelio

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Cukrus - ½ arbatinio šaukštelio

Kariui:
Kreminis kokosų pienas - 400 gramų

Vanduo - 200 gramų

Saldus svogūnas - 150 gramų

Raudonoji paprika - 2 vnt.

Brokolis - 150 gramų

Morka - 150 gramų

Česnakas - 20 gramų

Imbieras - 10 gramų

Laimo sultys - 1 vnt.

Laimo žievelė - 1 vnt.

Cukrus - 1 ½ šaukšto

Žuvų padažas - 1 ½ šaukšto

Saldžios paprikos milteliai - ½ arbatinio šaukštelio

Kuminas - ¼ arbatinio šaukštelio

Juodieji pipirai - ¼ arbatinio šaukštelio

Kalendra - 1 šaukštas

Aliejus - 2 šaukštai

Gaminimo eiga

Elektriniame maišytuve smulkinti šamo filė. Smulkinant įmaišyti baltymą, krakmolą ir prieskonius. Pilti šaltą ledinį vandenį dalimis. Dar plakti apie 3 min. Iš gautos masės suformuoti kukuliukus ir juos apkepti apie 2 min aliejuje.

Kariui papriką ir morkas supjaustyti šiaudeliais, susmulkinti brokolius ir svogūnus.

Į wok keptuvėje įkaitintą aliejų dėti svogūnus, morkas, imbierą ir šiek tiek pakepti. Tada dėti česnaką bei prieskonius ir dar pakepti apie 1 min. Supilti kokoso grietinėlę, vandenį ir kaitinti, kol užvirs. Sudėti likusias daržoves bei kukuliukus, pilti laimo sultis, įdėti tarkuotą žievelę, paskaninti cukrumi. Uždengti dangčiu ir troškinti 10 min.

 Pateikti su ryžiais, pabarstyti smulkinta kalendra.