Barščiai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis


Author Julija
Recipe

Ingridientai

„Kėdainių konservų fabriko“ obuolių sultyse marinuoti burokėliai

Bulvės - keleto didesnių

Morka - 1 vnt. vidutinio dydžio

Poras - ½ vnt.

Šalotinis svogūnas - 1 vnt. (arba klasikinis svogūnas)

Šviežios kiaulienos dešrelės - 400 g

Krapai - sauja

Petražolės - sauja

Grietinė - patiekimui

Druska

Alyvuogių aliejus

Gaminimo eiga

Puode, kuriame bus verdama sriuba, alyvuogių aliejuje apkepinti kuo smulkiau smulkintą svogūną, plonomis riekelėmis supjaustytą porą ir sutarkuotą morką. Sudėti vieno kąsnio gabalėliais supjaustytas dešreles ir apkepinti jas didesnėje kaitroje, kad tolygiai apskrustų. Supilti burokėlius su visomis sultimis, sudėti kubeliais supjaustytas bulves, įpilti šiek tiek vandens, kad skystis apsemtų visus ingredientus. Uždengti dangčiu ir sumažinus kaitrą troškinti bent 30 min. arba kol daržovės bei mėsa pasieks norimą minkštumą. Pasūdyti pagal skonį. Šviežias smulkintas žoleles įmaišyti tik tuomet, kai sriuba baigs virti. Patiekti pagardinus grietine.