Bananų blyneliai


Author Julija
Recipe

Ingridientai

Blyneliams:
Bananai - 1 vnt. gerai prinokusio ar net pernokusio vidutinio dydžio

Kiaušiniai - 1 vnt.

Miltai - 2-3 šaukštai

Cinamonas - ½ arbatinio šaukštelio

Alyvuogių aliejus - 2 šaukštai

Druska

Kepimo milteliai - ½ arbatinio šaukštelio

Citrinos sultys - 1 šaukštas

Vaisių salotoms:
Geltonieji kiviai - 1 vnt.

Bananai - 1 vnt.

Kriaušės - 1 vnt.

Mėtos lapeliai

Kokosų pienas - ½ stiklinės

Klevų sirupas - pagal skonį

Gaminimo eiga

Bananą sutraiškome šakute ir įmaišome kiaušinį. Dedame cinamoną, aliejų, druską, kepimo miltelius nugesintus su citrinos sultimis. Įmaišome miltus. Leisti tešlai 10 min. pastovėti prieš kepimą. Blynus kepti sausoje keptuvėje.

Vaisius susmulkiname mažais kubeliais, juos sumaišome su keliais lapeliais smulkintų mėtų.

Nedideliame prikaistuvyje pakaitiname kokosų kremą, pagardiname jį šiek tiek klevų sirupu.

Blynelius lėkštėje patiekiame su šiuo padažu ir vaisių salotomis. Apšlakstome klevų sirupu.