Balandėliai


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Šviežias kopūstas - 1 vnt.

Morka - 400 g

Svogūnas - 300 g

Pomidorai - 400 g

Malta kiauliena - 700 g

Kiaušiniai - 1 vnt.

Svogūnas - 100 g

Ryžiai - 50 g

Alyvuogių aliejus - 20 g

Džiovintas mairūnas - 1 g

Juodieji pipirai - 2 g

Druska - 10 g

Peletrūnas - 10 g

Čiobreliai

Alyvuogių aliejus - 50 g (balandėlių apkepimui)

Druska - 10-12 g

Vanduo - 250 ml

Gaminimo eiga

Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai. Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį. Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą. Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti. Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
Ryžius apvirti sūdytame vandenyje. Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti plonomis riekutėmis.
Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną, juoduosius pipirus, 10 g druskos ir gerai išmaišyti.
Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti. Juos apkepti keptuvėje ir dėti į troškintuvą. Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas). Užvirti ant viryklės ir tada dėti į 170C įkaitintą orkaitę. Troškinti 1 val.
Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečupo!