Kopūstą apipjauti aplink kotą, kad apverdant nusiimtų lapai. Į kotą įsmeigti šakutę, kopūstą panardinti į pasūdytą verdantį vandenį. Kas 2-3 min atkabinti po apvirusį kopūsto lapą. Jei kopūsto lapas nepakankamai minkštas, jį dar pavirti. Tada ištraukti ir leisti apdžiūti.
100 g svogūno susmulkinti, apkepti alyvuogių aliejuje.
Ryžius apvirti sūdytame vandenyje. Kai jie užvirs, virti dar 8-9 min.
Morkas supjaustyti griežinėliais, 300 g svogūno pusžiedžiais, pomidorus susmulkinti plonomis riekutėmis.
Į faršą dėti kiaušinį, apkeptą svogūną, apvirtus ryžius, mairūną, juoduosius pipirus, 10 g druskos ir gerai išmaišyti.
Faršo įdarą dėti į kopūsto lapus ir suvynioti. Juos apkepti keptuvėje ir dėti į troškintuvą. Ant viršaus sudėti daržoves, pilti 250 ml vandens, berti kitą dalį druskos (10-12 g) bei ant viršaus uždėti prieskonines žoles (čiobrelius, peletrūną ar kt. norimas). Užvirti ant viryklės ir tada dėti į 170C įkaitintą orkaitę. Troškinti 1 val.
Patiekti su grietine, bet šiukštu be kečupo!