Baklažanų bokšteliai


Author Liutauras
Recipe

Ingridientai

Baklažanams:
Baklažanas - 1 vnt. didelis

Miltai - 30 g

Panko džiūvėsėliai - 50 g

Kiaušiniai - 1 vnt.

Alyvuogių aliejus - 3 šaukštai

Druska - pagal skonį

Padažui:
Konservuoti trinti pomidorai - 400 ml

Svogūnas - 1 vnt.

Česnakas - 3 skiltelės

Alyvuogių aliejus - 3 šaukštai

Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis

Druska - ½ arbatinio šaukštelio

Rūkyta paprika - ½ arbatinio šaukštelio

Bazilikas - 1-2 šakelės

Sūrio kremui:
Rikotos sūris - 100 g

Tarkuotas mocarelos sūris - 100 g

Brandintas sūris - 40 g

Petražolės - ½ ryšulėlio

Tarkuotas mocarelos sūris - 100 g (pabarstymui)

Pipirai - pagal skonį

Gaminimo eiga

Baklažaną supjaustyti 7-8 mm riekelėmis ir apibarstyti druska. Lengvai apvolioti miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – panko džiūvėsėliuose.
Kepti ant ne aukštesnės nei vidutinės temperatūros, kol apskrus iš abiejų pusių ir baklažanas suminkštės (būkite atsargūs, nesudeginkite paniruotrės!) Iškepus dėti ant popierinės servetėlės.
Aliejuje pakepinti smulkintą svogūną ir česnaką, tada supilti pomidorus ir kaitinti, kol nugaruos trečdalis padažo. Pabaigoje sudėti smulkintą baziliką bei prieskonius. Viską išmaišyti ir atvėsinti.
Atskirame dubenyje sumaišyti sūrio kremo ingredientus, sudėti smulkintas petražoles ir pagardinti pipirais.
Orkaitę įkaitinti iki 180 °C.
Pradėti sluoksniuoti bokštelius: ant baklažano riekelės dėti sūrio kremo sluoksnį, pomidorų padažo sluoksnį, vėl baklažaną, sūrio kremą ir pomidorų padažą. Ant viršaus – baklažaną, kurį apibarstyti mocarela.
Kiekvienas bokštelis turi turėti 3 baklažano riekeles.
Kepti 15-20 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.