Azijietiški ryžių makaronai, gardinti anakardžių riešutais ir keptu minkštu kiaušiniu


Author Dainius
Recipe

Ingridientai

Daržovėms:
Raudonasis svogūnas - 1 vnt.

Svogūnų laiškai - 1 ryšulėlis

Šviežias kopūstas - 60 g

Paprika - 60 g

Baklažanas - 50 g

Cukinija - 50 g

Kalendra - 100 g

Morka - 40 g

Brokolis - 40 g

Padažui:
Teriyaki padažas - 150 ml

Saldžiarūgštis padažas - 120 ml

Sojų padažas - 30 ml

Kalendra - 50 g

Česnakas - 2 skiltelės

Vyšniniai pomidorai - 150 g

Makaronams:
Ryžių makaronai - 400 g

Anakardžių riešutai - 100 g

Alyvuogių aliejus - 2-3 šaukštai

Druska - pagal skonį

Pipirai - pagal skonį

Kiaušiniai - 1 vnt.

Gaminimo eiga

Susmulkinti visas daržoves vienodo dydžio gabalėliais arba šiaudeliais.
Padažui sumaišyti visus padažus, sudėti kapotą kalendrą, smulkintą česnaką bei pusiau perpjautus vyšninius pomidorus ir viską gerai išmaišyti.
Kitame inde ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti 6-7 min., tuomet nukošti. Karštus makaronus sudėti į padažą.
Keptuvėje pakepinti anakardžių riešutus, kol gražiai apskrus, ir iškart suberti į indą su makaronais.
Daržoves apkepti įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, pasūdyti ir pabarstyti pipirais pagal skonį.
Apkeptas daržoves suversti į makaronus, išspausti laimo sultis ir viską gerai išmaišyti.
Patiekti į atskiras lėkštes. Ant viršaus dėti pagal skonį iškeptą kiaušinį.