Azijiečiai šaltibarščiai su kokosų pienu


Author Živilė
Time 16
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Kokosų pienas - 200 ml

Kefyras - 100 ml

Burokėliai - 1 mažas (virtas arba keptas, sutarkuotas)

Agurkai - 1 mažas

Sojų padažas - 1 šaukštelis

Ryžių actas - 1 šaukštelis

Česnakas - 1 skiltelė (smulkinta)

Kalendra - kapota

Čili dribsniai - šiek tiek, jei norisi aštrumo

Gaminimo eiga

  1. Sumaišyk visus skysčius su pagardais.
  2. Sudėk burokėlius, agurkus, žalumynus.
  3. Atšaldyk ir patiek su ryžių trapučiais ar azijietiškais kiaušiniais.