Jums reikės:
Apie 600 g tofu
60 g šviežio imbiero
2 česnako skiltelių
500 ml morkų sulčių
4 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukšto cukraus
druskos
žalių prieskoninių žolelių
laiškinių česnakų
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 šaukšto klevų sirupo
1,5 šaukšto švelnių garstyčių
80 ml aliejaus
maltų pipirų
2 porų
Paruošimas:
Supjaustykite tofu į 16 vienodo dydžio trikampių. Nulupkite imbierą ir smulkiai sutarkuokite. Nulupkite česnaką ir išspauskite. Česnaką ir imbierą sumaišykite su 250 ml morkų sulčių, citrinų sultimis, cukrumi ir druska. Gautame mišinyje marinuokite tofu trikampėlius mažiausiai 2 val.
Tuo tarpu nuplaukite žoleles padažui. Nuskabykite lapus nuo stiebų ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite laiškinius česnakus. Į dubenį supilkite morkų sultis. Įmaišykite actą, klevų sirupą, garstyčias ir 70 ml aliejaus. Suberkite žoleles. Pagardinkite padažą druska bei pipirais ir laikykite šaldytuve, kol bus paruoštas naudoti.
Nuplaukite porus, nupjaukite šaknies galą ir perpjaukite išilgai, kad suskaidytumėte į plačius lapus. Minutę pavirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebkite kiaurasamčiu ir suberkite į ledo kubeliais atšaldyto vandens dubenį. Tuomet vandenį nupilkite.
Tofu nusausinkite. Kiekvieną trikampį apvyniokite poro lapais ir užsmeikite ant medinių iešmelių po porą trikampėlių. Ant poro užtepkite ploną aliejaus sluoksnį ir kepkite ant grilio apie 5 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su padažu.