Paruošimas: 90 minučių / 4 porcijos
Reikės:
• 2 dorados
• 20 cm ilgio cukinijos
• 1 raudonosios paprikos
• 2 vid. dydžio mėlynųjų svogūnų
• 6-8 ridikėlių
• 6-8 pievagrybių
• 1 citrinos
Marinatui:
• ½ a. š. „Himalajų“ druskos
• ½ a. š. „IKI GOURMET“ 5 rūšių pipirų
• 2-3 šviežio šalavijo lapelių
• 1 šakelės šviežio peletrūno
• 1 šakelės dašio
• 1 citrinos
• 1 skiltelės česnako
• 2-3 v. š. „IKI“ rapsų aliejaus
Išdorokite žuvį, ją nuplaukite bei nusausinkite. Į dubenį suberkite grūstus 5 rūšių pipirus, druską, smulkiai sukapotus šalavijo, peletrūno ir dašio lapelius, česnaką, įpilkite aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Marinatu įtrinkite žuvį. Palaikykite ją šaldytuve apie valandą, ir kepkite apie 15-20 minučių. Daržoves nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite gan stambiais gabalėliais. Jas gerai išmaišykite su prieskoniais ir suverkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų šaltame vandenyje. Kepkite apie 10 minučių uždaroje kepsninėje su grotelėmis.