Agnitos šatibarščiai


Author Agnė
Time 10
Recipe

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI 2025 m. gegužę kvietė pasidalinti savo skaniausiu šaltibarščių receptu ir drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“.

Ingridientai

Burokėliai - obuolių sultyse

Agurkai

Marinuoti agurkėliai - keli

Marinuotų agurkėlių marinato skystis - šlakelis

Cukrus - pagal skonį

Druska - pagal skonį

Krapai

Svogūnas

Kefyras - 1 pakelis

Pienas - stiklinė

Fetos sūris

Raudonieji ridikėliai

Kiaušiniai

Bulvės

Kastinys - garnyrui

Gaminimo eiga

1. Į dubenį supilame burokėlius.
2. Smulkiai supjaustome šviežius agurkus bei kelis marinuotus agurkėlius. Sudedame į dubenį.
3. Įpilame šlakelį marinuotų agurkėlių skysčio, įberiame šiek tiek cukraus ir druskos.
4. Kruopščiai išmaišome.
5. Supilame kefyrą ir šiek tiek pieno. Vėl viską gerai išmaišome.
6. Tuomet dedame smulkintus krapus bei svogūnų laiškus ir dar kartą viską išmaišome.
7. Paragaujame – jei trūksta prieskonių, pakoreguojame pagal savo skonį.
8. Supilame į lėkštes, pabarstome trupinta feta ir griežinėliais pjaustytais ridikėliais.
9. Ant viršaus dedame perpjautą virtą putpelės arba vištos kiaušinį.
Garnyrui patiekiame namines bulvytes fri su kastiniu arba be 😀
Skanaus!