Vasaros atgaiva

Vasaros atgaiva

Vytautas

Vasaros atgaiva

Jums prireiks: 3 vidutinio dydžio burokėliai
500 ml natūralaus kefyro (geriausia riebesnio)
200 ml natūralaus graikiško jogurto
100 ml šalto virinto vandens (reguliuoti tirštumą)
1 agurkas (smulkiai pjaustytas)
2 šaukštai šviežių krapų
2 šaukštai šviežių mėtos lapelių (nebūtina)
1 valg. š. obuolių acto
1 šaukštelis druskos
½ šaukštelio cukraus
Šviežiai malti juodieji pipirai
50 g ožkos sūrio (užbarstyti ant viršaus)
1 virintas kiaušinis kiekvienai porcijai (keturi kiaušiniai)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus + 1 šaukštas smulkintų krapų (krapų aliejui)

Gaminimo eiga: 1 Kepti burokėliai:
Burokėlius nuplauk, suvyniok į foliją ir kepk orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 60 minučių, kol suminkštės.
Atvėsink, nulupk ir sutarkuok stambia tarka.
2 Krapų aliejus:
Sumaišyk 1 šaukštą alyvuogių aliejaus su smulkintais krapais ir palik 10 min. pastovėti. Galima ir sutrinti blenderiu.
3 Šaltibarščių pagrindas:
Į dubenį supilk kefyrą, jogurtą ir šiek tiek šalto vandens.
Įmaišyk keptus burokėlius, smulkintą agurką, krapus, mėtą, actą, druską, cukrų ir pipirus.
Viską gerai išmaišyk ir palaikyk šaldytuve bent 1–2 valandas, kad skoniai susijungtų.
4 Patiekimas:
Supilk į lėkštę ar dubenėlį.
Įdėk per pusę perpjautą virintą kiaušinį.
Užbarstyk trupinto ožkos sūrio ir užlašink krapų aliejaus.