Šaltibarščiai

Šaltibarščiai

Aušrinė

Šaltibarščiai

Jums prireiks: 1litras Dvaro kefyro, aš renkuosi 2,5%. Pieno Dvaro 250ml, ir truputį, apie 50ml, šalto virinto vandens, cukraus truputį ir druskos, 5 kiaušiniai, burokėlių savų marinuotų 0,5l, jei agurkas ilgas 1vnt, jei trumpi 5vnt, 1svogūnas, krapai, o svogūno laiškus pabarstau kai įpilu į lėkštę

Gaminimo eiga: Į puodą supilu kefyrą, pieną, virintą šaltą vandenį, tada supilu marinuotus burokėlius ir išmaišius paragauju, tada šiek tiek cukraus ir druskos palei skonį, tada sudedu agurką supjaustytą, svogūną kubeliais,ir kiaušinius supjaustytus, aš pjaustau kiaušinį stambiais kubeliais ir supilu krapus, o svogūnų laiškus apibarstau kaip įpilu į lėkštę, nes juos subėrus į puodą jie pastovėję nebebūna traškūs, patiekiu su karštomis bulvėmis