Sakyk ką nori, baba, skysti šaltibai geriausi

Sakyk ką nori, baba, skysti šaltibai geriausi
Jums prireiks: Kefyras – 0,9 l (arba 900 g)
Pienas – 0,5–0,6 l (pagal pageidaujamą tirštumą)
Konservuoti burokėliai – 570 g (su sultimis)
4 trumpavaisiai agurkai
Švieži krapai – pagal skonį (apie 1/2 ryšelio)
Svogūnų laiškai – nepagailint, bent 1 ryšelis (ar daugiau)
Druska – pagal skonį
Gaminimo eiga: 1.Agurkai:
Nuplauk agurkus ir smulkiai supjaustyk.
2.Krapai ir svogūnų laiškai:
Nuplauk ir smulkiai sukapok tiek krapus, tiek didelį kiekį svogūnų laiškų – jie svarbus skoniui, tad negailėk.
3.Burokėliai:
Supilk konservuotus burokėlius su jų sultimis (nebent labai saldžios – tuomet dalį nupilk). Jei reikia – pasmulkink.
4.Maišymas:
Į dubenį sudėk visus daržovių ingredientus, žalumynus. Gerai išmaišyk.
5.Skystis:
Supilk kefyrą, tada pieną – pagal norimą tirštumą. Viską maišyk, kol taps vientisa sriuba.
6.Pagardinimas:
Įberk druskos pagal skonį. Išmaišyk ir paragauk – jei trūksta ryškumo, dėk dar druskos.
7.Patiekimas:
Patiekiama su karštomis bulvėmis – tinka tiek su lupenom, tiek be jų, pagardintomis sviestu ir, jei nori – papildomai krapais.