Rožinė bomba

Rožinė bomba
Jums prireiks: Agurko
100 g svogūnų laiškų
20 g džiovintų krapų
20 g šviežių krapų
Šaltibarščių kūno ir sielos – 1 l kefyro
300 g virtų burokėlių
2 šaukštai acto
Pusės citrinos sulčių – gaivai
Druskos pagal skonį – bet nepaversk į mini jūrą
1 kiaušinis vienai porcijai
Bulvių tiek, kiek širdis geidžia
Bulvių prieskonių pagal nuotaiką
200 g natūralaus jogurto – švelniam apkabinimui
Gaminimo eiga: Pirmiausia pasirūpiname bulvėmis. Jas pabarstome mėgstamais prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti apie 20 minučių. Tada kepame karšto oro gruzdintuvėje. Jei tokios neturi – keptuvė irgi puikiai tiks.
Kol marinuojasi bulvytės pereiname prie rožinio stebuklo – agurką ir burokėlius sutarkuojame burokine tarka. Smulkiname krapus ir svogūnų laiškus, suberiame džiovintus krapus. Dedame druską, pilame citrinos sultis ir actą. Viską sumaišome su jogurtu. Galiausiai užpilame kefyrą – tiek, kad būtų gaivu, bet ne per skysta.
Serviruojant dedame po vieną kietai virtą kiaušinį tiesiai ant šalto dubenėlio šaltibarščių. Šalia – karštos, traškios bulvytės. Skonio sprogimas garantuotas.