Prabangūs šaltibarščiai „Rožinis debesėlis‘’

Prabangūs šaltibarščiai „Rožinis debesėlis‘’
Jums prireiks: Ingredientai (2 porcijoms):
• 500 ml kefyro (riebaus, 3,5%)
• 100 ml natūralaus graikiško jogurto
• 1 mažas virintas burokėlis (sutarkuotas burokėlis + šlakelis burokėlių sulčių)
• 2 vidutinės virtos bulvės (keptos su lupenomis orkaitėje su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu rozmarino)
• 2 virtai kiaušiniai
• 4 nedidelės šviežios agurkėlės
• Sauja šviežių krapų
• Šviežių mėtos lapelių (paslaptis – vos keli!)
• Šaukštelis citrinos sulčių
• Žiupsnelis druskos ir šviežiai maltų baltųjų pipirų
• Puošimui: valgomi gėlių žiedlapiai (pvz., nasturtos ar rugiagėlės), mikrožalumynai
• Patiekimui: traškūs ruginių duonos skrebučiai su česnaku
Gaminimo eiga: Paruošimas:
1. Burokėlis:
Sutarkuok virtą burokėlį. Įmaišyk šaukštą burokėlių sulčių – dėl ryškesnės rožinės spalvos.
2. Pagrindas:
Kefyrą sumaišyk su graikišku jogurtu, įpilk šlakelį citrinos sulčių, įberk druskos, baltųjų pipirų.
3. Daržovės ir žalumynai:
Supjaustyk agurkus kubeliais, smulkiai sukapok krapus ir vos 2–3 mėtos lapelius (nedaug – tik gaivumui!).
4. Sujunk viską:
Į kefyro-jogurto mišinį sudėk burokėlius, agurkus, krapus ir mėtas. Gerai išmaišyk.
5. Puošimas ir patiekimas:
Į lėkštę pilk sriubą, dėk ketvirčiais pjaustytą kiaušinį, šalia – skiltelėmis keptas bulves.
Papuošk valgomomis gėlėmis ir mikrožalumynais. Patiek su ruginių duonos česnakiniu skrebučiu.