Patys skaniausi Eglės šaltibarščiai

Patys skaniausi Eglės šaltibarščiai

Eglė

Patys skaniausi Eglės šaltibarščiai

Jums prireiks: – Žemaitijos pieno šaltibarščių kefyras 1l ;
– Mažas indelis gritinėlės;
– Virti burokėliai (3 vnt. sutarkuoti);
– Didelis šviežias agurkas, supjaustytas gabalėliais;
– 1 marinuotas agurkėlis;
– Krapai, svogūnų laiškai (pagal skonį);
– Druska, cukrus, pipirai;
– Kiaušiniai;
– Bulvės.

Gaminimo eiga: Į gaminimo indą supjaustome žalumynus ir agurkus, dedame druskos, pipirų ir šiektiek cukraus, viską vos patrinam, kad išsiskleistų žalumynų kvapas. Tuomet įtarkuojame burokėlius. Viską užpilame grietinėle, kefyru, išmaišome, pilame vandenį. Šaltibarščiai turi būti skystesni, nei įprastai, bei švelnaus skonio.
Svarbu: burokėlius tarkuoti, o agurkus pjaustyti.
Bulvės ir kiaušiniai – pagal skonį.