La šaltibarščių sriuba

La šaltibarščių sriuba
Jums prireiks: 1l rūgpienio, 1l pieno, 500g virtų burokėlių, 0,5vnt šviežio ilgavaisio agurko, 3vnt virtų kiaušinių (jei mažesni, tada 5vnt), svogūnų laiškų, krapų, druskos/acto pagal skonį.
Gaminimo eiga: Pilame rūgpienį, pieną, sutarkuojame burokėlius, agurką supjaustom, virtus kiaušinius taip pat supjaustom, svogūnų laiškus ir krapus susmulkiname ir dedame į indą su rūgpienio ir pieno mišiniu, viską gerai išmaišome, pagal skonį įdedame druskos, acto, jei norisi skysčiau – įpilti dar pieno, rūgštumą reguliuoju su actu. Ir pastatome į šaldytuvą, kad atvėstų, juk skaniausi šalti 😊 patiekti su virtomis bulvėmis arba bulvių koše😊