Agnitos šatibarščiai

Agnė

Agnitos šatibarščiai

Jums prireiks: Ingredientai:
• Burokėliai obuolių sultyse
• Šviežių agurkų
• Keli marinuoti agurkėliai ir šlakelis jų skysčio
• Cukraus (pagal skonį)
• Druskos (pagal skonį)
• Krapų
• Svogūnų laiškų
• 1 pakelis kefyro
• Šiek tiek pieno (stiklinė)
• Feta sūrio
• Ridikėlių
• 1 kiaušinis (vištos arba putpelės)
Garnyras:
• Naminės bulvytės fri
• Kastinys

Gaminimo eiga: 1. Į dubenį supilame burokėlius.
2. Smulkiai supjaustome šviežius agurkus bei kelis marinuotus agurkėlius. Sudedame į dubenį.
3. Įpilame šlakelį marinuotų agurkėlių skysčio, įberiame šiek tiek cukraus ir druskos.
4. Kruopščiai išmaišome.
5. Supilame kefyrą ir šiek tiek pieno. Vėl viską gerai išmaišome.
6. Tuomet dedame smulkintus krapus bei svogūnų laiškus ir dar kartą viską išmaišome.
7. Paragaujame – jei trūksta prieskonių, pakoreguojame pagal savo skonį.
8. Supilame į lėkštes, pabarstome trupinta feta ir griežinėliais pjaustytais ridikėliais.
9. Ant viršaus dedame perpjautą virtą putpelės arba vištos kiaušinį.
Garnyrui patiekiame namines bulvytes fri su kastiniu arba be 😀
Skanaus!