Cukinijų makaronai

Paruošite per: 15 min. / 4 porcijos
- 4 nedidelių cukinijų
- 80 g graikinių riešutų
- 100 g bazilikų lapelių
- 1 skiltelės česnako
- 2 a. š. citrinos sulčių
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 2 žiupsnelių druskos
- žiupsnelio pipirų
- 300 g vyšninių pomidoriukų
- 300 g mocarelos sūrio
Nuplaukite ir nuvalykite cukinijas ir, naudodamiesi virtuvine daržovių pjaustykle, sutarkuokite jas ilgomis plonomis juostelėmis. Cukinijų „makaronus” sudėkite į dubenį.
Graikinius riešutus, baziliką, česnaką ir alyvuogių aliejų gerai susmulkinkite trintuvėje. Į gautą masę pridėkite druskos, pipirų bei citrinos sultis ir supilkite gautą padažą ant cukinijų.
Smulkiai supjaustę pomidorus ir mocarelos sūrį dėkite ant cukinijų „makaronų”, viską gerai išmaišykite ir patiekite!