Cukinijų makaronai

Cukinijų makaronai

Paruošite per: 15 min. / 4 porcijos

  • 4 nedidelių cukinijų
  • 80 g graikinių riešutų
  • 100 g bazilikų lapelių
  • 1 skiltelės česnako
  • 2 a. š. citrinos sulčių
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 žiupsnelių druskos
  • žiupsnelio pipirų
  • 300 g vyšninių pomidoriukų
  • 300 g mocarelos sūrio

Nuplaukite ir nuvalykite cukinijas ir, naudodamiesi virtuvine daržovių pjaustykle, sutarkuokite jas ilgomis plonomis juostelėmis. Cukinijų „makaronus” sudėkite į dubenį.

Graikinius riešutus, baziliką, česnaką ir alyvuogių aliejų gerai susmulkinkite trintuvėje. Į gautą masę pridėkite druskos, pipirų bei citrinos sultis ir supilkite gautą padažą ant cukinijų.

Smulkiai supjaustę pomidorus ir mocarelos sūrį dėkite ant cukinijų „makaronų”, viską gerai išmaišykite ir patiekite!