Burnoje tirpstanti daržovių lazanija

Pagaminsite per 60 min. / 2 porcijos
- lakštinių makaronų
- pakelio špinatų lapelių
- puodelio pjaustytų ridikėlių
- stiklinės plonai pjaustytų morkų
- 1 1/2 stiklinės rikotos sūrio
- šaukštelio sviesto
- tarkuoto parmezano sūrio
- 1/2 a. š. šviežio raudonėlio
- šaukštelis smulkintų šviežių petražolių
- druskos, pipirų
Pasiruoškite indą lazanijai. Porą minučių apvirkite lazanijos makaronus lengvai verdančiame vandenyje. Nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais
turimas daržoves. Špinatų nesmulkinkite – jie kepdami šiek tiek susitrauks. Sudėkite viską į atskirą dubenį ir pagardinkite prieskoniais. Į keptuvę dėkite šaukštelį sviesto ir lengvai apkepkite daržoves.
Į orkaitei skirtą indą klokite sluoksnį makaronų, per visą plotą ištepkite rikotos sūriu ant kurio išdėstykite daržoves ir pabarstykite parmezano sūriu. Kartokite sluoksniavimą tol, kol sudėsite visas daržoves. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40-50 minučių, kol viršus dailiai apskrus.