Burnoje tirpstanti daržovių lazanija

Recipe

Pagaminsite per 60 min. / 2 porcijos

  • lakštinių makaronų
  • pakelio špinatų lapelių
  • puodelio pjaustytų ridikėlių
  • stiklinės plonai pjaustytų morkų
  • 1 1/2 stiklinės rikotos sūrio
  • šaukštelio sviesto
  • tarkuoto parmezano sūrio
  • 1/2 a. š. šviežio raudonėlio
  • šaukštelis smulkintų šviežių petražolių
  • druskos, pipirų

Pasiruoškite indą lazanijai. Porą minučių apvirkite lazanijos makaronus lengvai verdančiame vandenyje. Nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais

turimas daržoves. Špinatų nesmulkinkite – jie kepdami šiek tiek susitrauks. Sudėkite viską į atskirą dubenį ir pagardinkite prieskoniais. Į keptuvę dėkite šaukštelį sviesto ir lengvai apkepkite daržoves.

Į orkaitei skirtą indą klokite sluoksnį makaronų, per visą plotą ištepkite rikotos sūriu ant kurio išdėstykite daržoves ir pabarstykite parmezano sūriu. Kartokite sluoksniavimą tol, kol sudėsite visas daržoves. Kepkite 180°C orkaitėje apie 40-50 minučių, kol viršus dailiai apskrus.