Avokadai, įdaryti kapri salotomis ir pesto padažu

Pagaminsite per: 15 min. / 4 porcijos

  • 2 avokadų
  • 150 g vyšninių pomidorų
  • 150 g mocarelos sūrio
  • 30 alyvuogių be kauliukų
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio raudonėlio
  • pusės citrinos sulčių aliejaus

Pesto padažui

  • 60 g šviežio baziliko
  • 20 g kedro riešutų
  • 1 česnako skiltelės
  • 30 g parmezano
  • 30 ml ypač tyro alyvuogių

Paruoškite pesto padažą: į smulkintuvą sudėkite visus ingredientus ir smulkinkite iki vientisos masės.

Nuplaukite pomidorus ir supjaustykite juos puselėmis. Sudėkite į dubenį pomidorus ir smulkintą mocarelos sūrį, perpus perpjautas alyvuoges ir įpilkite citrinos sulčių. Įdėkite druskos, raudonėlio ir porą šaukštelių paruošto pesto padažo. Viską išmaišykite.

Nulupkite avokadą ir perpjaukite jį per pusę. Išimkite kauliuką ir į avokadų puseles dėkite pagamintas salotas. Prieš patiekdami papuoškite baziliko lapeliais.