Ant grilio keptas ananasas

Jums reikės:

Bon Via ananaso, pjaustyto 1,5 – 2 cm žiedais

50 gramų IKI sviesto

1 šaukštas IKI medaus

Žiupsnelis druskos

Žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių

Aliejaus

Gaminimas:

1. Apipjaustykite ananaso žievę. Minkštimą supjaustykite 2 cm storio žiedais, iš kiekvieno išpjaukite šerdį.

2. Ištirpinkite sviestą, įmaišykite medų.

3. Į uždaromą indą sudėkite ananaso žiedus, supilkite sviestą su medumi, berkite druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Švelniai papurtykite, kad ananasai tolygiai pasidengtų marinatu. Palikite marinuotis pusvalandį ar pernakt šaldytuve.

4. Kepimo groteles aptepkite aliejumi, išdėliokite ananasų žiedus. Kepkite virš kaitrių žarijų 2 – 3 minutes, apverskite ir kepkite dar tiek pat.