Ant grilio kepta dorada su ypatingu marinatu

Paruošimas: 90 minučių / 4 porcijos

Reikės:

• 2 dorados

• 20 cm ilgio cukinijos

• 1 raudonosios paprikos

• 2 vid. dydžio mėlynųjų svogūnų

• 6-8 ridikėlių

• 6-8 pievagrybių

• 1 citrinos

Marinatui:

• ½ a. š. „Himalajų“ druskos

• ½ a. š. „IKI GOURMET“ 5 rūšių pipirų

• 2-3 šviežio šalavijo lapelių

• 1 šakelės šviežio peletrūno

• 1 šakelės dašio

• 1 citrinos

• 1 skiltelės česnako

• 2-3 v. š. „IKI“ rapsų aliejaus

Išdorokite žuvį, ją nuplaukite bei nusausinkite. Į dubenį suberkite grūstus 5 rūšių pipirus, druską, smulkiai sukapotus šalavijo, peletrūno ir dašio lapelius, česnaką, įpilkite aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Marinatu įtrinkite žuvį. Palaikykite ją šaldytuve apie valandą, ir kepkite apie 15-20 minučių. Daržoves nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite gan stambiais gabalėliais. Jas gerai išmaišykite su prieskoniais ir suverkite ant bambukinių iešmelių, išmirkytų šaltame vandenyje. Kepkite apie 10 minučių uždaroje kepsninėje su grotelėmis.