Gegužės 31 d. bus apie du dalykus, kuriuos dievina visi – pasivaikščiojimus ir šaltibarščius. Taip taip, supratote teisingai – trečius metus iš eilės vyksiančio, ko gero, ryškiausio Vilniuje Šaltibarščių festivalio proga IKI kviečia dalyvauti „IKI šaltibarščių ėjimo varžybose“. Renginio metu jūsų laukia ne tik margaspalvis 15 000 žingsnių (10,5 km) ilgio maršrutas, bet ir prizai bei daugybė nuotykių festivalyje. Susitikime pasipuošę, nes aprangos kodas – šaltibarščiai!

Siųskite savo receptą

Skaniausių šaltibarščių receptą žinome kiekvienas, bet kiekvienam jis – skirtingas. Su kiaušiniais ar be? Ar reikia ridikėlių? O ar įdėti grietinės? Gal mineralinio? IKI kviečia pasidalinti savo skaniausių šaltibarščių receptu – drauge sukurti skaitmeninę šaltibarščių receptų knygą „ŠaltibarštIKI enciklopedija“ – ir laimėti prizus.

Siųskite savo šaltibarščių receptą, balsuokite už labiausiai patikusį, o gegužės 31 d. 10 populiariausių ir daugiausiai palaikymo sulaukusių receptų bus apdovanoti 50 Eur vertės IKI dovanų kortelėmis!

Balsavimą už gardžiausius šaltibarščių receptus pradėsime gegužės 19 d.

Click or drag a file to this area to upload.
Populiariausi ingredientai
ŠaltibarštIKI enciklopedija
Azijiečiai šaltibarščiai su kokosų pienu

Živilė

Azijiečiai šaltibarščiai su kokosų pienu

Jums prireiks: 200 ml kokosų pieno
100 ml kefyro
1 mažas burokėlis (virtas arba keptas, sutarkuotas)
1 mažas agurkas
1 šaukštelis sojų padažo
1 šaukštelis ryžių acto
Česnako skiltelė (smulkinta)
Kapotos kalendros arba mėtų
Šiek tiek čili dribsnių (jei norisi aštrumo)

Gaminimo eiga: 1. Sumaišyk visus skysčius su pagardais.
2. Sudėk burokėlius, agurkus, žalumynus.
3. Atšaldyk ir patiek su ryžių trapučiais ar azijietiškais kiaušiniais.

Balsavo: 14

Šaltibarščiai tradiciškai

Milda

Šaltibarščiai tradiciškai

Jums prireiks: 2l kefyro (vienas šaltibarščių, kitas vilkiškių);
2 kiaušiniai;
Svogūnų laiškų ir krapų rišulėlis;
Marinuoti burokėliai (obuolių sultyse);
2-3 trumpavaisiai agurkai;
Druska, pipirai;
Bulvės (geriausia šviežios)

Gaminimo eiga: Kiaušinius išvirti ir palikti atvėsti. Kol vėsta kiaušiniai smulkiai supjaustyti agurkus, krapus, svogūnų laiškus.
Susmulkintus ingredientus sudėti į puodą, nuo burokėlių nupilti skysti ir sudėti į tą patį puodą. Labai labai smulkiai supjaustyti kiaušinius, sudėti į puodą. Viską užpilti kefyru, lėtai išmaišyti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti su virtomis bulvytėmis:)

Balsavo: 14

„Vasara lekštėje”

Živilė

„Vasara lekštėje”

Jums prireiks: (2 porcijoms):
300 ml kefyro
200 g natūralaus arba graikiško jogurto
1/2 šaukštelio obuolių acto arba šlakelis citrinos sulčių
1/2 šaukštelio medaus (nebūtina, bet subalansuoja rūgštelę)
1/2 ilgo agurko (smulkiai pjaustyto arba tarkuoto)
5–6 ridikėliai (tarkuoti ar plonai supjaustyti)
2 valg. š. smulkintų krapų
1 valg. š. smulkintų svogūnų laiškų
Druska, pipirai pagal skonį
Patiekimui: virto kiaušinio puselės, skrudinta duona, mikrožalumynai ar moliūgų sėklos

Gaminimo eiga: 1. Sumaišyk kefyrą su jogurtu, actu (arba citrinos sultimis), medumi, druska ir pipirais.
2. Įmaišyk tarkuotus arba smulkiai pjaustytus ridikėlius, agurkus, krapus ir svogūnų laiškus.
3. Gerai išmaišyk ir padėk į šaldytuvą bent 30 min., kad atvėstų ir skoniai susijungtų.
4. Patiekdama įdėk kiaušinio puselę, užberk šviežių žolelių, sėklų ar net šlakelį alyvuogių aliejaus.
Papildomos idėjos:
Jei nori švelnesnio skonio – naudok šlakelį kokosų pieno (jis stebėtinai dera su ridikėliais).
Galima įmaišyti tarkuoto obuolio ar kriaušės dėl netikėto saldumo.
Tinka veganiška versija su augaliniu kefyru ir augaliniu jogurtu.

Balsavo: 14

Sotus saltibarsciai

Renata

Sotus saltibarsciai

Jums prireiks: burokeliai, grietine, sviezias agurkas, virti kiausiniai, svigunu laiskai, krapai, druska, citrinos sultys, cukrus

Gaminimo eiga: svarius, nuluptus, nuplautus burokelius verdu kol bus minksti,i tapati burokeliu nuovira, dedu tarkuotus burokelius, pjaustytus agurkus, svogunu laiskus, krapus, druskos ir citrinu sulciu, cukraus pagal skoni,ir balinu su daug grietines, pries valgant, ipjaustau virto kiausinio, buna sotus, tirsti, ir labai skanus saltibarsciai🙂

Balsavo: 14