Naminė granola – maistingi, greiti ir sveikesni pusryčiai

Naminė granola – maistingi, greiti ir sveikesni pusryčiai

Tai ko gero geriausias pasirinkimas energingai dienos pradžiai. Be to, naminę granolą greitai ir lengvai pasigaminti gali kiekvienas.

Sveikuoliška naminė granola su riešutais ir sėklomis

Jums reikės:

4 stiklinių nesmulkintų avižinių dribsnių

1 stiklinės riešutų ir sėklų mišinio

0,5 a. š. cinamono

0,5 stiklinės kokosų arba alyvuogių aliejaus

0,5 stiklinės medaus

0,25 stiklinės džiovintų vaisių

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną.

Į dubenį su avižomis supilkite aliejų, ištirpintą medų ir gerai išmaišykite.

Supilkite paruoštą granolos mišinį į skardą ir tolygiai paskirstykite.

Kartkartėmis pamaišydami kepkite apie pusvalandį, kol apskrus.

Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti. Kai masė bus sustingusi, sutrupinkite ją į gabalėlius ir įmaišykite džiovintus vaisius. Skanaukite su pienu, jogurtu ar kefyru.