Maistingas avižinis pusryčių apkepas

2019-11-25
Maistingas avižinis pusryčių apkepas

6 porcijoms reikės:

Pagrindui:

  • 2 stiklinių avižinių dribsnių (rekomenduojama rinktis viso grūdo);
  • 1 stiklinės migdolų (tinka ir kiti riešutai);
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. mėgstamo riešutų sviesto;
  • 4 valg. šaukšt. ekologiško „Bio Village“ agavų sirupo;
  • 100 g ekologiškos „Bio Village“ obuolių-kriaušių tyrės;
  • 1 gerai prinokusio banano;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnelio druskos.

Viršutiniam sluoksniui:

  • ½ stiklinės avižinių dribsnių (rekomenduojama rinktis viso grūdo);
  • ¼ stiklinės migdolų (tinka ir kiti riešutai);
  • ¼ stiklinės moliūgų sėklų;
  • ¼ stiklinės stambių migdolų drožlių;
  • 3 valg. šaukšt. ekologiško „Bio Village“ migdolų gėrimo;
  • 1 valg. šaukšt. ekologiško „Bio Village“ agavų sirupo;
  • 100 g aviečių ar kitų uogų (nebūtina).

Gaminimas:

Į maisto smulkintuvą dedame avižinius dribsnius ir migdolus, susmulkiname iki stambių trupinių tekstūros. Ten pat sudedame visus kitus pagrindo ingredientus ir sutriname viską iki vientisos masės. Masė turi būti gana tiršta ir lipni.

Masę perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 10 minučių.

Dubenyje sumaišome visus viršutinio sluoksnio ingredientus. Juos beriame ant apkepusio apatinio sluoksnio. Rankomis paspaudžiame, kad liktų kuo mažiau laisvo oro, ir kepame dar 15 minučių.

Prieš pjaustant, leiskite apkepui visiškai atvėsti. Supjaustykite patogaus dydžio gabalėliais ir perkelkite į šaldytuvą, kuriame jis puikiai laikysis net visą savaitę, o jūs visada po ranka turėsite maistingus pusryčius ar užkandį. Tiesa, viršutinis sluoksnis birus išlieka visada, tad geriausia valgyti iš lėkštutės. Jei norisi, šalia galima patiekti jogurto ar uogienės. Skanaus!

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su maisto tinklaraščiu „Ant medinės lentelės“.